Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Gala evening/ Bolero


Budapest Táncszínház - DEPO

2017. december 15. 20:00

XIII. Nemzetközi Nyári Táncfesztivál

A cseh ProART társulat rendkívül erős gyökerekkel rendelkező tánchagyományhoz nyúlik vissza, a cseh baletthez, s abból építi fel sajátos kortárs formanyelvét.
A ProART professzionális kortárs tánctársulat, amely független táncszínházi produkciókat hoz létre. Az évente megrendezett, workshopokból és bemutatókból álló nemzetközi fesztivál hangsúlyozza összművészeti jellegét, s bemutatkozási lehetőséget nyújt a tánc, a zene, a színház és a fényképészet területén dolgozó művészeknek. A ProART tánctanfolyamokat és workshopokat szervez felnőtteknek és gyerekeknek, profiknak és amatőröknek egyaránt, s nem csak Prágában, hanem más cseh városokban (elsősorban Brnoban), valamint kisebb településeken is. Végül a szervezet a fiatalabb korosztályok bevonását is folyamatosan szem előtt tartja: gyermek- és ifjúsági tevékenységei között szerepelnek tánckurzusok, valamint a Junior ProART Társulat előadásában megvalósuló színházi előadások.
A ProART művészeti misszióját a következőképpen fogalmazza meg: különböző előadói módok és stílusok ötvözése, különböző műfajokban dolgozó művészek együttalkotása, a művészi kreativitás mint kommunikációs forma inspirálása.
A ProART tánctársulat története 2005-re nyúlik vissza, amikor első előadásukat – a Joseph Heller-történeten alapuló I don’t love you anymore…-t bemutatták. Ezt azonban megelőzte Martin Dvořák és Alena Pajasová (a ProART szervezet két meghatározó egyénisége) által létrehozott Gabriel Lion 2004, amellyel a Tanec Terzín (a későbbi ProART Festival) elindult. A társulat művészi kísérleteinek fő iránya a drámát, a táncot és a zenét ötvöző színpadi forma keresésében ragadható meg, az alkotók ily módon igyekeznek mély, többszintű táncelőadásokat létrehozni. Saját stílusukat „neoklasszikus kortárs táncként” határozzák meg.
A társulat magját öt táncos alkotja, valamint Martin Dvořák koreográfus (aki maga is fellép rendezéseiben). Dvořák művészetét észrevehetően formálták nyugati-európai színházi hatások, ugyanakkor erősen kötődik a Prágai Kamarabalett hagyományához is.